Inspired by nature

Groen is een van onze premium doelstellingen. Niet alleen onze producten, maar al onze zakelijke activiteiten moeten ecologisch duurzaam zijn en passen in onze groene filosofie. Onze nieuwe productie-eenheid maakt moderne processen mogelijk die de impact op het milieu te minimaliseren.

Het was een forse investering, maar wel een die past bij onze ontwikkeling als bedrijf. De nieuwe productie faciliteit biedt ons veel mogelijkheden en capaciteit. Achter het gebouw is er nog braakliggend terrein. Dat biedt kansen voor de toekomst

Modernisering en GROENE PRODUCTIE in evenwicht

Als we eerlijk zijn, zouden we allemaal moeten concluderen dat er niets echt is veranderd sinds de invoering van kunstgras. De 3e en zelfs een mogelijke 4e generatie van kunstgras zijn gewoon een redesign, een betere versie natuurlijk, maar zeker geen revolutie. Wij zijn ervan overtuigd dat de volgende generatie van kunstgras antwoord moet bieden aan een nieuwe uitdaging, een evenwicht te vinden tussen de behoeften van de sport, ecologische en sociale vereisten. Geleid door ons principe “Innovatie geïnspireerd door de natuur” hebben we veel tijd, moeite en kapitaal geïnvesteerd in de ontwikkeling van duurzame oplossingen. We zien de introductie van de Green Generation Turf als de natuurlijke ontwikkeling van kunstgras.

The Green Generation

Het minimaliseren van de invloed van onze internationale productieprocessen op de gezondheid en veiligheid van de werknemers en het milieu als geheel, is een belangrijk aandachtspunt voor ons bedrijf. We balanceren onze toewijding aan de productie van innovatieve, high-performance kunstgrassystemen met een streven naar het verminderen van onze productie-footprint door voortdurende afval vermindering en recycling programma’s en initiatieven met behoud van natuurlijke hulpbronnen. De kunstgras constructies van GreenFields bevatten geen zware metalen en worden geproduceerd volgens strenge Zwitserse en Noorse milieunormen – behorend tot de strengste ter wereld. Productontwikkeling begint met na te denken over morgen.

Duurzame producten zijn die producten die milieu-en sociale voordelen leveren en bescherming bieden aan de gezondheid en het milieu gedurende hun gehele levenscyclus – van grondstof tot recycling. Wij streven ernaar om innovatie te combineren met milieubescherming en beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze producten veilig zijn voor mens en milieu. Dit begint met de selectie van de juiste grondstoffen en de ontwikkeling van de recycling-vriendelijke ontwerpen. Het spreekt vanzelf dat de vezels van GreenFields al voldoen aan de strengste milieunormen. Maar, het recyclen van kunstgras is nog steeds een complex gegeven aangezien de constructie uit verschillende componenten bestaat die niet gemakkelijk kunnen worden gescheiden.

 Wij bieden de groene oplossing

Wij richten ons onderzoek en ontwikkeling inzake de toepassing van innovatieve en milieuvriendelijke productie oplossingen met betrekking tot duurzame productontwikkeling geïnspireerd door de natuur. Als reactie op maatschappelijke veranderingen en milieu-eisen; GreenFields ‘Green Generation Turf’ - milieuvriendelijke kunstgrassystemen die 100% recyclebaar zijn.