Onze aanpak

Een sportveld in de allerbeste wedstrijdconditie houden vergt tijd en geld.  Maar is er een alternatief? Hoe kunnen wij de volgende generatie topsporters de ruimte geven om hun talent te ontwikkelen zodat ze binnenkort hun plaats op het wereldtoneel van de sport kunnen innemen? Het antwoord: de nieuwe generaties kunstgras. Die beschikken namelijk over een realistische bounce en blijfen het hele jaar door in constante goede conditie.  Ze zijn echter niet alleen een betaalbare oplossing voor de lagere divisies; deze types kunstgras worden door een aantal grote internationale voetbalclubs zelfs beschouwd als de weg naar de toekomst.

Voldoen aan de vereisten van de spelers

Door de harde, onprettige kunstgras velden uit het verleden zijn voetballers vaak moeilijk te overtuigen van de voordelen van kunstgras. Zowel het kunstgras als het rubber opvulmateriaal van de moderne kunstgrasvelden van GreenFields zijn echter vervaardigd uit niet-schavende materialen. Schuivende tackles en enthousiaste doelpuntvieringen zijn mogelijk op kunstgras zonder risico op snij- of schaafwonden. Het kunstgras van GreenFields voelt even natuurlijk als het eruitziet.

 • Onze geavanceerde opvulsystemen en schokabsorberende lagen verminderen de impact op gewrichten en spieren en brengen geen extra risico op blessures met zich mee.
 • Het spel is minder afhankelijk van het weer en seizoen, waardoor minder wedstrijden moeten worden uitgesteld of afgelast.
 • De speelomstandigheden zijn steeds gelijk, waardoor de competitie onder alle weersomstandigheden eerlijk is.

Voldoen aan de vereisten van de clubs

Een constant egaal veld zonder modderpoelen of kale plekken, waarop zowel ’s zomers als ’s winters gespeeld kan worden, is een droom voor alle clubs ter wereld. De kunstgras systemen van GreenFields vormen de oplossing: ze bieden de beste speeleigenschappen, het gebruik van trainingsfaciliteiten kan worden geoptimaliseerd en afgelastingen van wedstrijden behoren tot het verleden. Daar hebben zowel de spelers en de supporters als de clubkas voordeel bij. Bovendien:

 • kan op GreenFields gras vaker en langer gespeeld worden. Op kunstgras kan 24 uur per dag, 7 dagen per week gespeeld worden, terwijl natuurlijk gras na ongeveer 250 uur per seizoen niet meer bespeelbaar is. Natuurlijk is dit afhankelijk van goed, regelmatig onderhoud.
 • zijn de speelomstandigheden altijd ideaal: geen kale plekken, stof, losse plaggen of aanhoudende modder en plassen. Het superieure afwateringssysteem, opvulmateriaal van hoge kwaliteit en schokabsorberende systeem van uw GreenFields-veld houden uw trainings- en wedstrijdplanning op schema, of het nu regent of droog is.
 • is onderhoud nauwelijks nodig. Het onderhoud van een natuurlijk grasveld vergt veel tijd, moeite en geld. Uw GreenFields-veld maakt het leven een stuk makkelijker: bewateren, zaaien, maaien, bemesten en lijnen zetten zijn niet langer nodig.

Voldoen aan de vereisten van de gemeenten

GreenFields kunstgras velden vormen een veelzijdige, duurzame, hoogstaande sportoplossing voor gemeentelijke speelvelden en openbare sportvoorzieningen. Eén kunstgrasveld heeft eenzelfde capaciteit als drie natuurlijke velden: het kan gebruikt worden voor verschillende sporten en op verschillende niveaus, van de F-jes tot het eerste, voor training en wedstrijden. Uw GreenFields-veld is zelfs voor een gemeente die krap bij kas zit eenvoudig te onderhouden, en het is minder onderhevig aan weerschade of slijtage door overmatig en intensief gebruik. Het biedt u:

 • langere bespeelbaarheid;
 • minder onderhoud: maaien, bewateren of lijnen trekken is niet nodig;
 • een echt rendement op uw investering – u kunt meer wedstrijden organiseren voor extra inkomsten;
 • uitstekende speelomstandigheden in elk seizoen;
 • meer speelcomfort: geschikt voor slides, minder blessures of schaafwonden.