Ecocept Sport technische laag

GreenFields presenteert met trots de meest recente ontwikkeling op het gebied van kunstgrastechnologie: TenCate Ecocept Sport technische laag. 

Ecocept is een innovatief nieuw type poreuze laag die speciaal is ontwikkeld voor sportvelden die voorzien zijn van kunstgras. Het leent zich perfect voor gebruik in combinatie met kunstgrasproducten en verbetert de biomechanische eigenschappen hiervan. Ecocept creëert ook draagvermogen, waardoor de gebruikelijke dikke onderlaag van steenslag dunner kan of zelfs volledig overbodig is.

Ecocept heeft een capillaire werking. Dit betekent dat het over superieure drainagecapaciteiten beschikt, zodat kostbare drainagesleuven onder het veld niet meer nodig zijn.

Vlak oppervlak - geen afschot meer nodig met Ecocept Performance Base, dat de prestaties van de spelers verbetert, de fans beter zicht biedt en toch over uitstekende drainerende eigenschappen beschikt.

Sportieve prestaties - stabiele basisstructuur met de eigenschappen van een schokdempende laag.

 • Krachtreductie
 • Energierestitutie
 • Deformatie

Watermanagement 

 • Gecombineerde drainage- en irrigatiefunctionaliteit
 • Hoge permeabiliteit
 • Verticaal of horizontaal watermanagement

Hergebruik van gerecyclede materialen – Ecocept Performance Base is gemaakt van gerecycled plastic, gerecycled rubber en een bindmiddel.

Ecocept

Een nieuw type sport technische laag

Beschermt de planeet én de spelers

 

Ecocept Performance Sports Base brengt het concept bescherming naar een geheel nieuw niveau: het beschermt de planeet door het gebruik van post-consumer materiaal, maar beschermt ook de spelers op het veld tegen verwondingen.

 

 

 

 

Vrijwel alle materialen die voor Ecocept worden gebruikt, zouden anders op een stortterrein of in het milieu terechtkomen. Ecocept vermindert onze afvalstroom en biedt een nieuw gebruiksdoel voor anders nutteloos, afgedankt watermateriaal, dat nu de basis vormt voor een nieuw veld dat beter is dan conventionele sportvelden“. – Guido Vliegen, Global Director of TenCate Grass

 Duurzame oplossing

Misschien wel het meest revolutionaire aspect van Ecocept is zijn milieuvriendelijke karakter. Ecocept Perfomance Sports Base is uitgesproken duurzaam en milieuvriendelijk:80-90% van de materialen die voor Ecocept worden gebruikt, bestaat uit gerecycled plastic en rubber afval. Voor elk groot veld wordt ongeveer 140 ton aan materiaal gebruikt dat anders op het stortterrein terecht zou komen.

Minder CO2-uitstoot

 • Ecocept vermindert de noodzaak om de grond ter plaatse af te graven en af te voeren, zodat er per veld tot 150 vrachtwagenladingen plus de bijbehorende koolstofuitstoot worden bespaard.
 • Ecocept vermindert de noodzaak om de grond weer aan te vullen met steenslag. Dit betekent dat er minder steen hoeft te worden gedolven en naar de locatie moet worden vervoerd, waardoor per veld nog eens 150 vrachtwagenladingen plus de bijbehorende uitstoot worden bespaard.

 Voordelen Ecocept

 • Verminderde kans op blessures
 • Millieu vriendelijk
 • Eenvoudigere en snellere constructie mogelijk door de combinatie van functionaliteiten in 1 laag
 • Structurele stabiliteit
 • Superieure drainage
 • Lagere temperaturen op het veld mogelijk door irrigatie systeem
 • Consistente shock absorptie
 • Watermanagement en recycle mogelijkheden
 • Geschikt voor meerdere sporten

 

Ard van Peppen

Ard van Peppen

Profspeler / Roda JC

Het is een voordeel dat we altijd in ons eigen stadion op kunstgras kunnen trainen. Zo raak je één met het veld. Bovendien is het goed voor de dynamiek in het stadion dat het eerste elftal nu gesetteld is in het stadion en niet op een aparte trainingslocatie.

Tom van Hyfte

Tom van Hyfte

Profspeler / Roda JC

Ik was niet altijd voorstander van kunstgras, maar ik speel er nu al twee jaar op bij Roda JC en ik ben eraan gewend geraakt. We spelen op een fijn veld, al is het wel prettig als er gesproeid is. Dan is het veld extra snel.

Sander Fischer

Sander Fischer

Aanvoerder / SBV Excelsior

Ik speel liever op een goed kunstgrasveld, dan op een slecht grasveld. Het spel gaat lekker snel op ons kunstgras, doordat je geen polletjes hebt en het veld altijd vlak is.

Luigi Bruins

Luigi Bruins

Profspeler / SBV Excelsior

Ik houd van aanvallend voetbal en dat gaat nu eenmaal het beste op een snel veld. Het kunstgrasveld dat in Stadion Woudestein ligt, is snel en past daarom heel goed bij ons.

Daryl van Mieghem

Daryl van Mieghem

Profspeler / SBV Excelsior

Ons kunstgrasveld is onder alle weersomstandigheden goed. Vooral als het nat is, hebben wij bovendien een heel snel veld en dat komt ons aanvalsspel ten goede.

Bram van Polen

Bram van Polen

Profspeler / PEC Zwolle

De grasmat van GreenFields in ons stadion is zeer goed bespeelbaar. Het veld is snel, wat heerlijk is bij passing en het afronden van kansen. Voor ons als spelersgroep is dit dan ook een fijne en vertrouwde ondergrond om op te spelen en trainen.

Frank Olijve

Frank Olijve

Profspeler / FC Emmen

Fantastisch dat ook onze jeugd nu kan trainen en spelen in het stadion.

Sander Rozema

Sander Rozema

Profspeler / FC Emmen

Zelfs met sneeuwval kan er in Emmen gewoon gevoetbald worden.

 Jordy van Deelen

Jordy van Deelen

Profspeler / FC Emmen

Heerlijk om iedere dag op dit veld te mogen trainen, daardoor iedere dag gewoon in het stadion aanwezig en niet op de trainingsaccommodatie.

Illias Bel Hassani

Illias Bel Hassani

Profspeler / Heracles Almelo

Ik vind kunstgras perfect. Het is mijn ding! Ik kan mijn acties maken en als ik schiet, krijgt de bal veel snelheid mee.

Ramon Zomer

Ramon Zomer

Profspeler / Heracles Almelo

Voor mij als verdediger was het in het begin wennen, maar ik speel er nu met veel plezier op. Het kunstgrasveld bevordert tevens onze speelstijl.

 Tim Breukers

Tim Breukers

Profspeler / Heracles Almelo

De kwaliteit van het kunstgrasveld is goed. Het is fijn dat we onder nagenoeg alle weersomstandigheden uit de voeten kunnen op het kunstgrasveld.