GreenFields MX – De langverwachte doorbraak

 MX-innovationMogen we u voorstellen? GreenFields MX. De langverwachte nieuwe generatie kunstgras. Eindelijk. Het resultaat van jarenlang integraal en internationaal samenwerken, op diverse niveaus binnen de wetenschap en de sportwereld. Een product dat is geëvolueerd vanuit eerdere generaties kunstgras. Met als primair speerpunt – terug naar de basis – een nieuwe, hoogwaardige manier van weven, die het gras een ongeëvenaarde spelbeleving geeft.

Bij de traditionele kunstgras constructies worden gelijkwaardige vezels één voor één in de toplaag getuft. GreenFields MX breekt met die traditie. Niet alleen worden vezels van verschillende samenstelling en afmeting gebruikt, de vezels worden ook nog eens met de toplaag verweven. Daardoor ontstaan ‘pollen’ kunstgras en creëer je dezelfde structuur als een grasmat. Met dezelfde eigenschappen. En vooral ook: dezelfde spelbeleving. Een ontwikkeling waar wereldwijd jarenlang naar is gezocht. En die wij als enige hebben weten toe te passen.

february-24-recycle-logoGreenFields MX is 100% recyclebaar. Dit product is het langverwachte resultaat van ontwikkeling en wij zij de enigen die het kunnen bieden.

Meest duurzame product ooit

GreenFields MX DS

GreenFields MX DS is met afstand het meest duurzame ter wereld. De zeer slijtvaste kunstgras sprieten van dit volledig recyclebare veld bestaan uit diamant vormige garens die door de innovatieve 3D-weeftechniek van TenCate rotsvast in het systeem zijn verankerd. Daarmee combineert GreenFields® MX DS slijtvastheid met recyclebaarheid tot maximale duurzaamheid.

DE ULTIEME BELEVING

Er gaat niets boven perfect natuurgras. Dat beeld van dauw in de vroege morgen. Die geur na een korte, verfrissende regenbui, terwijl de zon doorbreekt. Het is de natuur in zijn meest pure vorm. Toch zal ook de meest fervente romanticus zich wel eens afvragen of het met ons klimaat wel realistisch is om eisen te stellen aan natuurgras als speelveld. Of natuurgras, met al zijn nukken en grillen, zich eigenlijk wel leent als ondergrond voor prestaties en sportief plezier. Bij de ontwikkeling van GreenFields MX hebben we ons laten inspireren door de natuur. Wij zijn terug gegaan naar de basis. Terug naar dat ultieme gevoel dat een speler ervaart als hij het gras betreedt en bespeelt. Gecombineerd met de mogelijkheden die de moderne techniek ons biedt om dat gevoel jaarrond te ervaren.

Bewezen kwaliteit

GECERTIFICEERD DOOR FIFA, FIH EN IRB

Als een van de eerste kunstgras producenten is GreenFields bekroond met de FIFA, FIH en IRB preferred producer status. Dit is een erkenning van het constante streven van GreenFields om superieure kunstgras sportvelden te leveren aan clubs en organisaties overal ter wereld.

Voordelen MX

Beste tuftbind

Beste tuftbind

Veerkrachtig

Veerkrachtig

Gelijke bal rol

Gelijke bal rol

Natuurlijk spel

Natuurlijk spel

.

Compacteert minder

Compacteert minder

Minder infill splash

Minder infill splash

Uitstraling

Uitstraling

Minder glans

Minder glans

 

Green Generation

Met een traditie in ​​ontwerp en de ontwikkeling van duurzame kunstgras systemen, heeft GreenFields de echte volgende generatie van kunstgras voor voetbal ontwikkeld – MX Green Generation. Vergeleken met de conventionele methode tuften, gepatenteerde weeftechniek maakt een hogere dichtheid tot 75.000 denier, zorgt voor een verbeterde tuft binding en maakt een combinatie van 6 verschillende vezelsoorten en diverse vezels hoogtes.

Bovendien, gebaseerd op een nieuwe gepatenteerde triple “W-weven”-techniek in combinatie met milieuvriendelijke veilige en gezonde materialen, deze nieuwe kunstgras ontwerp is 100% recyclebaar

Meest duurzame product

GreenFields® MX DS is met afstand het meest duurzame kunstgras systeem ter wereld. De zeer slijtvaste voetbalsprieten van dit volledig recyclebare veld bestaan uit diamantvormige garens die door de innovatieve 3D-weeftechniek van TenCate rotsvast in het systeem zijn verankerd. Daarmee combineert GreenFields® MX DS slijtvastheid met recyclebaarheid tot maximale duurzaamheid. De slijtvastheid van kunstgras geldt als een belangrijke maatstaf voor de bespeelbaarheid en beleving van velden na jarenlang intensief gebruik. De waarde wordt gemeten met zogeheten Lisport-testapparatuur, een ronddraaiende noppenrol die de bespeling met voetbalschoenen simuleert. Kunstgras kwaliteiten die 30.000 of 40.000 cycli doorstaan, zijn wereldwijd al redelijk uitzonderlijk. Uniek is dat GreenFields® MX DS maar liefst 100.000 cycli doorstond. Daarmee biedt GreenFields ook in termen van slijtvastheid het meest duurzame in haar soort.

Wat zeggen de spelers over GreenFields MX: 

Ard van Peppen

Ard van Peppen

Profspeler / Roda JC

Het is een voordeel dat we altijd in ons eigen stadion op kunstgras kunnen trainen. Zo raak je één met het veld. Bovendien is het goed voor de dynamiek in het stadion dat het eerste elftal nu gesetteld is in het stadion en niet op een aparte trainingslocatie.

Tom van Hyfte

Tom van Hyfte

Profspeler / Roda JC

Ik was niet altijd voorstander van kunstgras, maar ik speel er nu al twee jaar op bij Roda JC en ik ben eraan gewend geraakt. We spelen op een fijn veld, al is het wel prettig als er gesproeid is. Dan is het veld extra snel.

Sander Fischer

Sander Fischer

Aanvoerder / SBV Excelsior

Ik speel liever op een goed kunstgrasveld, dan op een slecht grasveld. Het spel gaat lekker snel op ons kunstgras, doordat je geen polletjes hebt en het veld altijd vlak is.

Luigi Bruins

Luigi Bruins

Profspeler / SBV Excelsior

Ik houd van aanvallend voetbal en dat gaat nu eenmaal het beste op een snel veld. Het kunstgrasveld dat in Stadion Woudestein ligt, is snel en past daarom heel goed bij ons.

Daryl van Mieghem

Daryl van Mieghem

Profspeler / SBV Excelsior

Ons kunstgrasveld is onder alle weersomstandigheden goed. Vooral als het nat is, hebben wij bovendien een heel snel veld en dat komt ons aanvalsspel ten goede.

Bram van Polen

Bram van Polen

Profspeler / PEC Zwolle

De grasmat van GreenFields in ons stadion is zeer goed bespeelbaar. Het veld is snel, wat heerlijk is bij passing en het afronden van kansen. Voor ons als spelersgroep is dit dan ook een fijne en vertrouwde ondergrond om op te spelen en trainen.

Frank Olijve

Frank Olijve

Profspeler / FC Emmen

Fantastisch dat ook onze jeugd nu kan trainen en spelen in het stadion.

Sander Rozema

Sander Rozema

Profspeler / FC Emmen

Zelfs met sneeuwval kan er in Emmen gewoon gevoetbald worden.

 Jordy van Deelen

Jordy van Deelen

Profspeler / FC Emmen

Heerlijk om iedere dag op dit veld te mogen trainen, daardoor iedere dag gewoon in het stadion aanwezig en niet op de trainingsaccommodatie.

Illias Bel Hassani

Illias Bel Hassani

Profspeler / Heracles Almelo

Ik vind kunstgras perfect. Het is mijn ding! Ik kan mijn acties maken en als ik schiet, krijgt de bal veel snelheid mee.

Ramon Zomer

Ramon Zomer

Profspeler / Heracles Almelo

Voor mij als verdediger was het in het begin wennen, maar ik speel er nu met veel plezier op. Het kunstgrasveld bevordert tevens onze speelstijl.

 Tim Breukers

Tim Breukers

Profspeler / Heracles Almelo

De kwaliteit van het kunstgrasveld is goed. Het is fijn dat we onder nagenoeg alle weersomstandigheden uit de voeten kunnen op het kunstgrasveld.