TenCate Sine®, de geweven shockpad

Springen, afzetten, slidings en scoren. De sporttechnische kwaliteiten op kunstgras worden bepaald door de samenstelling en materialen van het totale systeem.

GreenFields is specialist op dit gebied. Deze ontwikkelaar en leverancier van geïntegreerde kunstgrassystemen werkt hierbij nauw samen met materiaaltechnologieconcern TenCate.

Door tal van technologische innovaties te bundelen in één kunstgrassysteem dat bestaat uit meerdere lagen die op elkaar zijn afgestemd, kunnen sportverenigingen en -clubs een veilige sportbodem realiseren voor hun toptalenten en sportieve amateurs.

Veilig, duurzaam en betaalbaar. The choice of champions van GreenFields.

Solide shockpad

Voor de dempende en drainerende bovenlaag onder een hoogwaardig kunstgrasveld heeft TenCate een innovatief nieuw product ontwikkeld, genaamd TenCate Sine®. Dit is een robuuste module van een paar centimeter hoog met een open, geweven structuur en tientallen foam ringen per vierkante meter.

Dit weefsel dempt en absorbeert de schokken van het springen, afzetten en de slidings over het veld. Deze sporttechnische onderlaag is uiterst sterk en stabiel en helpt blessures te voorkomen. Tegelijkertijd geeft de ondergrond voldoende mee waardoor de energierestitutie optimaal is voor het sporten. Door de TenCate Sine® shockpad slijt het kunstgrasveld minder snel en wordt de levensduur van het geïntegreerde kunstgras systeem verlengd. 

Sine-def

TenCate Sine® Woven Shock and Drain pad

Protecting the Planet and Players

 

De open structuur van deze solide bovenlaag draagt bij aan optimale verticale en horizontale drainage van regen- en sproeiwater, terwijl het tevens een goede verdamping vanuit de onderbouw ondersteunt. Hiermee realiseert GreenFields een degelijke sportbodem.

 

 

 

 

 

 TenCate Sine® shockpad:

 • TenCate Sine® is een nieuwe innovatieve schokdempende laag
 • Gemaakt van onderling gekoppeld gesloten cel polyethyleenschuim, ondersteund door een unieke weefconstructie
 • Betere technische sportprestaties dankzij de geweven lus constructie
 • Uitstekende drainerende eigenschappen in verticale en horizontale richting
 • Gepatenteerd

Voordelen TenCate Sine® shockpad:

 • Een uniek nieuw type schokdempende laag
 • Sterkte en stabiliteit van geweven stof
 • Ongevoelig voor temperatuur, vergemakkelijkt de installatie
 • Open, lege structuur voor optimale drainage
 • Schokabsorptie van gesloten cellen
 • Betere, lagere energierestitutie
 • Betere biomechanica
 • Betere horizontale drainage
 • 1 bron – onderdeel van TenCate ‘Total Solutions’

 

Duurzame systeembouw

Door sporttechnische eigenschappen in een kunstgras systeem optimaal op elkaar af te stemmen kunnen de verschillende modules uit het totale systeem maximaal worden geïntegreerd. Dat komt de sporttechnische eigenschappen en karakteristieken van het kunstgrasveld ten goede. Met TenCate Accorder® kan een ondiepe maar stabielere ondergrond worden gerealiseerd.

Recyclebare toplaag

De toplaag van het kunstgrasveld kan volledig recyclebaar zijn als wordt gekozen voor GreenFields® MX voetbalkunstgras. Door de geavanceerde weeftechniek van TenCate staan de kunstgrassprieten van dit veld in polletjes rechtop en dragen zo de bal, terwijl de voet gemakkelijk onder de bal kan komen.

 

Ard van Peppen

Ard van Peppen

Profspeler / Roda JC

Het is een voordeel dat we altijd in ons eigen stadion op kunstgras kunnen trainen. Zo raak je één met het veld. Bovendien is het goed voor de dynamiek in het stadion dat het eerste elftal nu gesetteld is in het stadion en niet op een aparte trainingslocatie.

Tom van Hyfte

Tom van Hyfte

Profspeler / Roda JC

Ik was niet altijd voorstander van kunstgras, maar ik speel er nu al twee jaar op bij Roda JC en ik ben eraan gewend geraakt. We spelen op een fijn veld, al is het wel prettig als er gesproeid is. Dan is het veld extra snel.

Sander Fischer

Sander Fischer

Aanvoerder / SBV Excelsior

Ik speel liever op een goed kunstgrasveld, dan op een slecht grasveld. Het spel gaat lekker snel op ons kunstgras, doordat je geen polletjes hebt en het veld altijd vlak is.

Luigi Bruins

Luigi Bruins

Profspeler / SBV Excelsior

Ik houd van aanvallend voetbal en dat gaat nu eenmaal het beste op een snel veld. Het kunstgrasveld dat in Stadion Woudestein ligt, is snel en past daarom heel goed bij ons.

Daryl van Mieghem

Daryl van Mieghem

Profspeler / SBV Excelsior

Ons kunstgrasveld is onder alle weersomstandigheden goed. Vooral als het nat is, hebben wij bovendien een heel snel veld en dat komt ons aanvalsspel ten goede.

Bram van Polen

Bram van Polen

Profspeler / PEC Zwolle

De grasmat van GreenFields in ons stadion is zeer goed bespeelbaar. Het veld is snel, wat heerlijk is bij passing en het afronden van kansen. Voor ons als spelersgroep is dit dan ook een fijne en vertrouwde ondergrond om op te spelen en trainen.

Frank Olijve

Frank Olijve

Profspeler / FC Emmen

Fantastisch dat ook onze jeugd nu kan trainen en spelen in het stadion.

Sander Rozema

Sander Rozema

Profspeler / FC Emmen

Zelfs met sneeuwval kan er in Emmen gewoon gevoetbald worden.

 Jordy van Deelen

Jordy van Deelen

Profspeler / FC Emmen

Heerlijk om iedere dag op dit veld te mogen trainen, daardoor iedere dag gewoon in het stadion aanwezig en niet op de trainingsaccommodatie.

Illias Bel Hassani

Illias Bel Hassani

Profspeler / Heracles Almelo

Ik vind kunstgras perfect. Het is mijn ding! Ik kan mijn acties maken en als ik schiet, krijgt de bal veel snelheid mee.

Ramon Zomer

Ramon Zomer

Profspeler / Heracles Almelo

Voor mij als verdediger was het in het begin wennen, maar ik speel er nu met veel plezier op. Het kunstgrasveld bevordert tevens onze speelstijl.

 Tim Breukers

Tim Breukers

Profspeler / Heracles Almelo

De kwaliteit van het kunstgrasveld is goed. Het is fijn dat we onder nagenoeg alle weersomstandigheden uit de voeten kunnen op het kunstgrasveld.