TENCATE ACCORDER®, Het geweven onderbaan systeem


TenCate AccorderWenden, keren, versnellen en scoren. De sporttechnische kwaliteiten op kunstgras worden bepaald door de samenstelling en materialen van het totale systeem.

GreenFields is specialist op dit gebied. Deze ontwikkelaar en leverancier van geïntegreerde kunstgrassystemen werkt hierbij nauw samen met materiaal-technologieconcern TenCate.

Door tal van technologische innovaties te bundelen in één kunstgras systeem dat bestaat uit meerdere lagen die op elkaar zijn afgestemd, kunnen sportverenigingen en -clubs een veilige sportbodem voor hun toptalenten en sportieve amateurs realiseren.

Veilig, duurzaam en betaalbaar.
The choice of Champions van GreenFields.

Een stabiele sub-base

Voor de stevige basis van een hoogwaardig kunstgras systeem heeft TenCate een innovatief nieuw product ontwikkeld, genaamd TenCate Accorder®. Dit is een robuuste module van slechts circa 7 centimeter hoog geotextiel, dat per vierkante meter in tientallen gelijke compartimenten is verdeeld om te worden gevuld met lokaal (her)gebruikte grondsoorten. Zo vormt de compacte bodemlaag de meest stabiele ondergrond om op te sporten.

Daarmee realiseert GreenFields een slijtvaste en duurzame sportbodem. Ter plekke hoeft veel minder diep te worden afgegraven. Dit bespaart tijd, graaf- en transportkosten. Tegelijkertijd neemt de CO2-voetafdruk van de totale installatie sterk af.

february-24-recycle-logo

TenCate Accorder® is 100% recyclebaar. Dit product is het langverwachte resultaat van ontwikkeling en wij zij de enigen die het kunnen bieden.

TenCate Accorder®

Protecting the planet and players

Voor traditionele kunstgrasvelden wordt een losse grondlaag van wel veertig centimeter gebruikt. Door TenCate Accorder® kan een ondiepe maar stabielere ondergrond worden gerealiseerd. Bijkomend voordeel is dat de slijtage van het kunstgrasveld hierdoor wordt verminderd en de levensduur kan worden verlengd.

Voordelen TenCate Accorder®

 • Cellulaire opsluiting met een vast bodemcompartiment;
 • Lagere installatiekosten;
 • Extreem sterke basis;
 • Minder CO2-uitstoot;
 • Vaak kunnen lokale bodems worden gebruikt;
 • Voor conventionele (verticale) en laterale drainage;
 • Snelle installatie;
 • Bijzonder handig daar waar geen geschikt sub-base materiaal voorhanden is;
 • Sterk maar lichtgewicht materiaal;
 • Eenvoudig te transporteren en te hanteren;
 • Geschikt voor sport, landscaping en geotextiel;
 • 100% recyclebaar;
 • Onderdeel van TenCate ‘Total Solutions’.

Waarom is TenCate Accorder® de oplossing?

Een conventionele basisconstructie brengt hoge kosten met zich mee, het kost vaak meer dan het kunstgras. Daarnaast worden er grote hoeveelheden CO2 uitgestoten.

TenCate Accorder® stabiliseert de meeste bodems op doeltreffende wijze. Het bestaat uit een hoogwaardige dunne basis waardoor er minder grond hoeft te worden afgegraven. Transport wordt verminderd met 65%!

TenCate Accorder® is een onderbaanconstructie met bestaande materialen. Het systeem kan worden gevuld met lokaal verkrijgbare materialen en verlaagt de Total Cost of Ownership.


Duurzame systeembouw

Door sporttechnische eigenschappen in een kunstgrassysteem optimaal op elkaar af te stemmen kunnen de verschillende modules uit het totale systeem maximaal worden geïntegreerd. Dat komt de sporttechnische eigenschappen en karakteristieken van het kunstgrasveld ten goede.

Voor traditionele kunstgrasvelden wordt een losse grondlaag van wel veertig centimeter gebruikt. Door TenCate Accorder® kan een ondiepe maar stabielere ondergrond worden gerealiseerd. Bijkomend voordeel is dat de slijtage van het kunstgrasveld hierdoor wordt verminderd en de levensduur kan worden verlengd.

 

 

Bovendien is het nu mogelijk om gebruik te maken van verschillende drainagesystemen. De afwatering kan zowel onder als boven de TenCate Accorder® worden aangebracht.

De toplaag van het kunstgrasveld kan volledig recyclebaar zijn als wordt gekozen voor GreenFields® MX voetbalkunstgras. Door de geavanceerde weeftechniek van TenCate staan de kunstgrassprieten van dit veld in polletjes rechtop en dragen zo de bal, terwijl de voet gemakkelijk onder de bal kan komen. Door gebruik te maken van een in open structuur geweven shockpad, blijft de schokdempende werking optimaal. Die flexibele TenCate Sine™ onderlaag houdt het kunstgrasveld soepel en het totale kunstgrassysteem sportveilig.

 

Ard van Peppen

Ard van Peppen

Profspeler / Roda JC

Het is een voordeel dat we altijd in ons eigen stadion op kunstgras kunnen trainen. Zo raak je één met het veld. Bovendien is het goed voor de dynamiek in het stadion dat het eerste elftal nu gesetteld is in het stadion en niet op een aparte trainingslocatie.

Tom van Hyfte

Tom van Hyfte

Profspeler / Roda JC

Ik was niet altijd voorstander van kunstgras, maar ik speel er nu al twee jaar op bij Roda JC en ik ben eraan gewend geraakt. We spelen op een fijn veld, al is het wel prettig als er gesproeid is. Dan is het veld extra snel.

Sander Fischer

Sander Fischer

Aanvoerder / SBV Excelsior

Ik speel liever op een goed kunstgrasveld, dan op een slecht grasveld. Het spel gaat lekker snel op ons kunstgras, doordat je geen polletjes hebt en het veld altijd vlak is.

Luigi Bruins

Luigi Bruins

Profspeler / SBV Excelsior

Ik houd van aanvallend voetbal en dat gaat nu eenmaal het beste op een snel veld. Het kunstgrasveld dat in Stadion Woudestein ligt, is snel en past daarom heel goed bij ons.

Daryl van Mieghem

Daryl van Mieghem

Profspeler / SBV Excelsior

Ons kunstgrasveld is onder alle weersomstandigheden goed. Vooral als het nat is, hebben wij bovendien een heel snel veld en dat komt ons aanvalsspel ten goede.

Bram van Polen

Bram van Polen

Profspeler / PEC Zwolle

De grasmat van GreenFields in ons stadion is zeer goed bespeelbaar. Het veld is snel, wat heerlijk is bij passing en het afronden van kansen. Voor ons als spelersgroep is dit dan ook een fijne en vertrouwde ondergrond om op te spelen en trainen.

Frank Olijve

Frank Olijve

Profspeler / FC Emmen

Fantastisch dat ook onze jeugd nu kan trainen en spelen in het stadion.

Sander Rozema

Sander Rozema

Profspeler / FC Emmen

Zelfs met sneeuwval kan er in Emmen gewoon gevoetbald worden.

 Jordy van Deelen

Jordy van Deelen

Profspeler / FC Emmen

Heerlijk om iedere dag op dit veld te mogen trainen, daardoor iedere dag gewoon in het stadion aanwezig en niet op de trainingsaccommodatie.

Illias Bel Hassani

Illias Bel Hassani

Profspeler / Heracles Almelo

Ik vind kunstgras perfect. Het is mijn ding! Ik kan mijn acties maken en als ik schiet, krijgt de bal veel snelheid mee.

Ramon Zomer

Ramon Zomer

Profspeler / Heracles Almelo

Voor mij als verdediger was het in het begin wennen, maar ik speel er nu met veel plezier op. Het kunstgrasveld bevordert tevens onze speelstijl.

 Tim Breukers

Tim Breukers

Profspeler / Heracles Almelo

De kwaliteit van het kunstgrasveld is goed. Het is fijn dat we onder nagenoeg alle weersomstandigheden uit de voeten kunnen op het kunstgrasveld.