Kunstgras

Kunstgras biedt een high performance sport speeloppervlak. Verschillende bestuursorganen waaronder de Internationale Federatie van Voetbal (FIFA), de Internationale Hockey Federatie (FIH) en World Rugby (voorheen bekend als IRB) bevorderen het gebruik van hoogwaardige kunstgras systemen voor professionele wedstrijden.

Voor veel teams over de hele wereld, is kunstgras de ideale oplossing gebleken. GreenFields biedt kunstgras systemen voor de meeste sport disciplines. Populaire toepassingen voor sportvelden omvatten voetbal, rugby, hockey, honkbal, gazon tennisbanen en bowling greens.


Voordelen van kunstgras

Er zijn veel voordelen aan een GreenFields kunstgras systeem. Naast de kwaliteit, hoge prestaties en veiligheid kan een kunstgras sportveld ook voldoen aan de eisen die anders onbereikbaar zijn met een natuurgras sportveld . De installatie van een volledige natuurgras sportveld is doorgaans een behoorlijke financiering, veel onderhoud en daardoor duur onderhoud en om het gras goed te houden is ook een gunstig klimaat nodig. Daartegenover kan een GreenFields kunstgras systeem in elk klimaat worden geïnstalleerd en de onderhoudskosten te verlagen.

Klimatologische omstandigheden in sommige landen kunnen nadelig zijn voor de levensvatbaarheid van de aanleg van een natuurgras veld. Dit potentiële probleem wordt overwonnen met kunstgras wat onder alle omstandigheden bespeelbaar blijft. Een constant kwalitatief speeloppervlak is mogelijk gedurende het hele seizoen met kunstgras.

Het onderhoud van een sportveld kan duur worden de hoeveelheid werk om het veld in een optimale staat te behouden. Dit onderhoud betreft de tijdrovende taken als maaien, beluchten , doorzaaien en bemesten. Bovendien kan slechts een beperkt aantal speeluren worden gespeeld op een natuurgras sportveld. Kunstgras sport systemen bieden de oplossing door het groot aantal uren dat er gespeeld kan worden zonder slijtage. Onderhoudskosten kunnen derhalve aanzienlijk worden verminderd met kunstgras. GreenFields biedt een complete oplossing om uw kunstgras systeem in optimale conditie te houden.

Elke project is uniek en zo ook uw eisen. Bel GreenFields vandaag om te kijken wel kunstgras systeem geschikt is voor u en uw spelers.

Bent u benieuwd wat de kosten van aanleg of vervanging van een kunstgrasveld zijn? Vul dan de calculator in en ontvang een globaal kostenoverzicht in uw mail.

Wat kost een kunstgrasveld?

Ga naar de calculator

Kunstgras en natuurgras – alle statistieken zijn gelijk

De ontwikkeling van technologie op allerlei gebieden heeft ook invloed gehad op kunstgras. Tegenwoordig worden met de derde generatie en geweven producten prestaties gehaald die dicht bij goed natuurgras liggen. Tijdens de prestatieanalyse van teamsporten heeft de gespecialiseerde organisatie ProZone 100 wedstrijden bestudeerd, waaronder wedstrijden van de Champions League, de UEFA Cup, de Nederlandse Eredivisie en het Wereldkampioenschap van 2007 onder 20 jaar.

Met behulp van 10 sensoren zijn alle spelers en balbewegingen gemeten. Het resultaat is overduidelijk: “Tussen de voetbaltechnische data die op kwalitatief natuurgras en kunstgras zijn verkregen, is geen aantoonbaar verschil.” De gegevens over de tijd dat de bal in het spel blijft, het aantal keren dat de spelers aan de bal zijn, het assistpercentage, de gemiddelden en alle overige data liggen dicht bij elkaar.

Kunstgras Voetbal

De beste speleigenschappen

Een ander onderzoek dat de voetbalcompetities van Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en Rusland omvat, gaat over blessures. Dit betreft een onderzoek vanaf 2003, waarin meer dan 600 duizend wedstrijduren zijn opgenomen. Ook hier zijn geen verschillen van betekenis.

Kunstgras is inmiddels al enkele tientallen jaren op de markt. Men zou kunnen zeggen dat kunstgras oorspronkelijk voor voetbal werd ontwikkeld om de beperkingen van natuurlijk gras op te vangen. De eerste generaties waren echter niet speciaal ontworpen voor voetbal en hadden een dramatisch effect op het spel. De voetbalsport was daarom tot nu toe nooit voorstander van kunstgras voor competitiewedstrijden op hoog niveau.

Het kunstgras van tegenwoordig lijkt echter veel meer op natuurgras dan de oudere types. Er worden diverse vezels gecombineerd met hun eigen vormen, hoogtes en kleuren. Deze vormen zorgen ervoor dat het gras veel beter rechtop blijft staan. Daardoor gaat het veel langer mee en blijft het ook na een aantal seizoenen voldoen aan de strengste eisen van de FIFA.


Kunstgras kwaliteitscontrole en testen

Alle kunstgras systemen van GreenFields ondergaan een uitgebreid kwaliteitscontrole- en testproces dat in overeenstemming is met de strikte ISO-normen. Het kwaliteitscontrolesysteem omvat identificatie en controle van de vezels en mat voordat de eerste fase van het productieproces (tuften) begint.In onze fabriek in de Nylonstraat wordt het ongecoate halffabricaat opgeslagen en op georganiseerde wijze door onze fabriek verplaatst om te voorkomen dat het beschadigd raakt. Zo wordt de hoge kwaliteit van het eindproduct gegarandeerd.Dit strenge toezicht op de kwaliteit is ook van toepassing tijdens de tweede productiefase, waarin de achtercoating wordt aangebracht zodat de vezels in de mat worden bevestigd, tot het moment waarop de rollen zijn verpakt en gelabeld voor transport.
Ook na installatie op locatie gaan de strenge kwaliteitscontroles door. De uitkomsten daarvan worden gebruikt om de productkwaliteit te verbeteren en de prestaties van het product te optimaliseren. De strenge controle van de productkwaliteit door GreenFields is bereikt door de productiefaciliteit te ontwikkelen rondom het ideale productieproces.De productieroutes zijn zo georganiseerd dat intern transport tot een minimum beperkt wordt. Hierdoor wordt de productietijd optimaal benut en worden defecten en productiefouten aanzienlijk verminderd.