KUNSTGRAS SYSTEMEN VOOR CRICKET

De ontwikkeling van kunstgras heeft voor veel belangstelling gezorgd bij hockey, tennis, rugby en voetbal. De verbeterde eigenschappen van de verschillende kunstgras soorten zijn erkend door de internationale bonden als FIH, FIFA en World Rugby.

Door al deze ontwikkelingen is kunstgras ook een perfecte oplossing voor cricket, de speel eigenschappen zijn gelijk aan natuurgras maar je kunt er veel meer uren op spelen. Daarnaast heeft het ook een financieel voordeel in verband met minder kosten voor onderhoud.

Een natuurgras cricketveld moet er perfect bij liggen en dat vergt veel werk en energie van de beheerders die het veld moeten bemesten, maaien en rollen. Het meest intensieve deel van het cricket veld wordt de pitch genoemd, en is vaak een gebied waar geen gras wordt gebruikt of heel kort gras. De reden is omdat de pitch perfect vlak moet zijn, met gras is dat gedurende het seizoen onmogelijk. Daarom wordt er vaak gekeken naar alternatieven. Omdat de toestand van het veld een aanzienlijke invloed heeft op de wedstrijd.

Kunstgras is de ideale oplossing voor Cricket 

Kunstgras is de oplossing voor cricket, je kunt een hoger aantal uren gebruik maken van het veld zonder compromissen te doen aan de kwaliteit van het veld. Kunstgrasvelden kunnen vaker en langer bespeeld worden dan natuurgras. Een natuurgrasveld begint te verslechteren na ongeveer 250 uur spelen, terwijl op kunstgras gespeeld kan worden 24 uur per dag 7 dagen per week – afhankelijk van regelmatig onderhoud. Met GreenFields Kunstgras kunnen cricket teams genieten van een heel seizoen spelen op weelderige kunstgras.

Het in optimale staat houden van een natuurgrasveld is arbeidsintensief en vereist een aanzienlijke investering in tijd, moeite en kapitaal. Ondanks dat ook kunstgras op een regelmatige manier onderhouden dient te worden, is het toch een stuk eenvoudiger en betaalbaar op de lange termijn. GreenFields zal u voorzien van een maatwerk onderhoudsplan, we zullen uw beheerders trainen en kunnen daarnaast het groot / periodiek onderhoud voor u doen.

Tevreden klanten

Paul Currier Sr

Paul Currier Sr

Groundsman / Kassam Stadium

Met meer dan 25 jaar ervaring als groundsman kan ik zeggen dat het XtraGrass veld het beste veld is wat op dit moment verkrijgbaar is. Het veld ziet er na fantastisch uit en speelt geweldig. Door de vlakheid is hoog baltempo mogelijk, de spelers zijn ook zeer enthousiast. Voor wat betreft onderhoud is het ook ideaal, je kunt XtraGrass namelijk op dezelfde manier onderhouden als een normaal natuur gras veld.

Art Langeler

Art Langeler

Hoofd Jeugdopleiding / PSV NV

Dit geweldige product maakt het mogelijk om op zaterdag 4 wedstrijden te spelen, elke dag onder dezelfde omstandigheden kunnen trainen met veel teams, en de uitstraling van een geweldig professioneel veld, dit zijn de redenen geweest voor ons om te kiezen voor GreenFields kunstgras op de Herdgang! Voetbal gebaseerd op oude waarden maar met moderne en innovatieve middelen is het streven van ons psv, dit is een goede exponent van die gedachte!

Gerrit de Koe

Gerrit de Koe

Teammanager / Buitenaccommodaties Stadsdeel Oost van Gemeente Amsterdam

Als Gemeente Amsterdam waren we nieuwsgierig hoe een innovatie als een geweven veld stand zou houden bij een club waar op het kunstgras meer dan 1500 uur per jaar wordt gespeeld. Na een aantal jaren is het veld nog altijd in een uitstekende staat. De club, waar een aantal oud internationals wekelijks een balletje trappen, is zeer tevreden. De GreenFields MX is tezamen met het geweven concept een heel mooie innovatie. Het aanraden waard!

Wim Biesterveld

Wim Biesterveld

Algemeen directeur FC Volendam

Met het nieuwe GreenFields® MX veld weten we ons weer verzekerd van de best denkbare omstandigheden om te voetballen, het gehele jaar door. Dat is goed voor de ontwikkeling van spelers, individueel en in teamverband, en dus ook goed voor de ontwikkeling en uitstraling van de club.

Paul Currier Jr

Paul Currier Jr

Groundsman / Ricoh Arena

In vergelijking met het veld in Ricoh Arena de afgelopen jaren presteert het nieuwe XtraGrass veld fantastisch. Zeker als je bedenkt dat dit veld gebruikt wordt voor voetbal en rugby op het hoogste niveau. Hoe het veld er bij ligt na elke wedstrijd spreekt voor zich!

Alex Pastoor

Alex Pastoor

Hoofdtrainer / Sparta Rotterdam

Het veld in het Sparta Stadion is van de hoogste kwaliteit. Wij hebben een unieke combinatie van vulling waardoor de bespeelbaarheid optimaal is. Daarom snap ik wel dat spelers ons veld als beste kunstgrasveld verkozen hebben in de Jupiler League.

Darije Kalezic

Darije Kalezic

Hoofdtrainer / Roda JC

Op kunstgras train je en speel je altijd onder zelfde omstandigheden, het kunstgrasveld is altijd vlak en minder beïnvloedbaar door de weersomstandigheden. Dat is natuurlijk ideaal voor een trainer.

Ron Jans

Ron Jans

Hoofdtrainer / PEC Zwolle

De grasmat van GreenFields is ideaal voor de attractieve manier waarop PEC Zwolle voetbalt. Het veld biedt mogelijkheden voor snel combinatiespel en het is ideaal dat wij er ook altijd op kunnen trainen. Hierdoor kennen de spelers het veld van haver tot gort.