KUNSTGRAS HOCKEY

Hockey is een spel waarbij alles draait om snelheid, dat veel vergt van de spelers, maar ook van het speelveld. Er zijn niet veel sporten waarbij het veld zo intensief wordt gebruikt als bij hockey. Daarvoor moet het kunstgrassysteem voor hockey ook zo ongelooflijk duurzaam zijn.

Het oppervlak moet perfect vlak zijn, snel en bovenal voorspelbaar om het beste spel uit de spelers naar boven te halen.

Een traag veld neemt het tempo weg en beperkt de spelers in hun spel. Het GreenFields TX kunstgrassysteem biedt dat consistente, voorspelbare en duurzame speeloppervlak.

GreenFields TX is één van de meest recente innovaties; een kunstgrassysteem ontwikkeld in nauwe

samenwerking met technologie-specialist TenCate en toonaangevende hockeyers en coaches. Tijdens de ontwikkeling is GreenFields TX uitgebreid getest door clubs die spelen op het hoogste niveau. Gebaseerd op hun ervaringen werd dit kunstgrassysteem verder ontwikkeld en uiteindelijk bekroond als beste kunstgrassysteem door de World Cup.

Het WK hockeyveld GreenFields TX is een voortvloeisel van het succes van het GreenFields MX-systeem wat gebruikt wordt door professionele voetbalclubs in de Nederlandse ere- en eerste divisie en bij vele clubs in de hoogste Europese voetbal leagues.

GreenFields TX komt voort uit de ambitie van GreenFields om een ​​topkwaliteit speeloppervlak voor hockey te ontwikkelen. Een veld dat past bij het moderne snelle hockey op het hoogste niveau.

Download hier onze white paper: Kiezen voor een kunstgras hockeyveld anno 2016

Ontdek welke kunstgrasvelden er zijn en welk veld geschikt is voor welk hockeyniveau. Lees wat er komt kijken bij aanleg en onderhoud en maak kennis met een aantal innovaties.

MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HOCKEYVELDEN

Ontvang in een serie van zeven emails de tien meestgestelde vragen over kunstgras hockeyvelden.

FIH gecertificeerd voorkeursleverancier

GreenFields FIH preferred manufacturerGreenFields is een door de FIH (Internationale Hockeyfederatie) goedgekeurde producent van kunstgras. Het bedrijf vervaardigt kunstgras hockey velden die voldoen aan de eisen voor de nationale en de wereldwijde goedkeuring door de FIH. Een door de FIH goedgekeurd hockeyveld is een speelveld van professionele kwaliteit dat geschikt is voor het spelen van competitie wedstrijden. Voor internationale competities zijn velden met een wereldwijde FIH-classificatie een vereiste, bijvoorbeeld voor de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen, Junior

Wereldkampioenschappen, Champions’ Trophies en FIH-kwalificatiewedstrijden voor Wereld kampioenschappen. Ook voor sommige nationale toernooien is een veld met een wereldwijde FIH-classificatie vereist, maar meestal is een kunstgras hockeyveld met een nationale FIH-classificatie daarvoor voldoende. GreenFields zorgt ervoor dat de installatie van alle kunstgras hockeyvelden aan de hoogste normen voldoet. De kwaliteit van een kunstgras hockey veld wordt bepaald op basis van eigenschappen als veiligheid, afwatering en spelkarakteristieken, zoals het balgedrag bij hockey. Deze normen worden uitgebreid uitgelegd in de publicatie ‘FIH Handbook of Performance Requirements for Synthetic Turf Hockey Pitches (FIH-handboek voor prestatievereisten voor hockeyvelden van kunstgras).

GreenFields TX

Controle

Gelijke balrol in alle richtingen, hoge rollen snelheid en nauwkeurigheid van de bal

Snelheid

Ultieme oppervlak voor snelle combinatiespel

Grip

Een perfecte, consistente grip (torsie)

GreenFields TX

Wereldkampioenschappen Hockey

Het GreenFields TX Systeem biedt optimale balrol in alle richtingen. Rebound demping betekent dat de bal laag blijft en maakt een perfecte balcontrole mogelijk. De sterke maar flexibele vezel maakt het mogelijk om de hockeystick perfect onder de bal te krijgen voor een hoge push.

UW HOCKEY KUNSTGRASSYSTEEM

 

 Individuele componenten

De eigenschappen van de afzonderlijke componenten van een hockey kunstgrassysteem zijn geen maatstaf voor de prestaties. De kwaliteit van een kunstgrassysteem wordt bepaald door de know-how om de afzonderlijke elementen te combineren tot een totaal systeem. Dit impliceert een multi-disciplinaire aanpak en het voortdurend verbeteren van alle elementen van een kunstgrassysteem en de betrokkenheid van leveranciers in het ontwerpen en ontwikkelen van producten. GreenFields is partnerschappen en allianties aangegaan om de impact en duurzaamheid van innovatieve technologieën te verhogen in de ontwikkeling van nieuwe hockey systemen.

Planning en design

GreenFields’ visie om perfecte speel omstandigheden te creëren over de hele wereld, heeft ons gedreven om onze organisatie aan te passen op alle verschillende niveaus. GreenFields CI&M afdeling is het kenniscentrum dat het ontwerp en de constructie van elk project voorbereid en controleert. Het ontwerp is gebaseerd op de evaluatie van de lokale gegevens van onze verkooppartners, engineers en de klant. Alle informatie wordt vertaald door onze CI&M afdeling in een eerste ontwerp. Elk definitief ontwerp wordt gemaakt met CAD/CAM-technologie om de precisie te garanderen voor de installatie en de omliggende elementen, het drainage systeem, de sub-base bouw en het kunstgrassysteem.

 Sub-base constructie

De sub-base en grondwerk verschillen van continent tot continent, van land tot land en zelfs van regio tot regio. Het voordeel van een goed geplande sub-base is dat deze niet telkens moet worden aangepast als de grasmat zelf vervangen moet worden.Een goede stabiele base is zeer belangrijk voor de algehele kwaliteit van het veld en de levensduur. De constructie wordt uitgevoerd door een lokaal GreenFields kantoor of met een lokaal bouwbedrijf onder toezicht van GreenFields. Op regelmatige basis zal GreenFields aanwezig zijn tijdens de bouw om na te gaan of het werk wordt gedaan op basis van het ontwerp en of het proces binnen het geplande tijdschema verloopt.

 Installatie

De installatie van de kunstgrasmat kan en zal alleen plaatsvinden nadat de kwaliteit van de onderbouw en uiteindelijk de schokabsorptie laag zijn goedgekeurd.

Werk begint bij het ​​afrollen van de rollen volgens de verlegplan. De rollen worden op hun plaats gelegd en de randen van de rollen worden gesneden. De installateurs beginnen met het leggen van de nadenband en het verlijmen van de naden.

Nadat alle banen aan elkaar zijn gelijmd, worden de lijnen uitgesneden en worden de lijnen, penaltystip en middenstip op hun plaats gelijmd. Nadat het kunstgrassysteem is gelegd wordt het uitvoerig getest.

Bent u benieuwd wat de kosten van aanleg of vervanging van een hockeyveld zijn? Vul dan de calculator in en ontvang een globaal kostenoverzicht in uw mail.

Wat kost een hockeyveld?

Ga naar de calculator

 

Sardar Singh

Sardar Singh

Aanvoerder / Heren Hockeyteam India

Het veld is ontzettend snel en geeft daarnaast een fantastische grip voor de spelers.

Alyson Annan

Alyson Annan

Bondscoach / Jong Oranje Dames Hockeyteam

Alle aspecten voor een topveld zijn aanwezig, korte vezels, vezels dicht bij elkaar, waardoor het een mooi egaal veld is! De bal rolt soepel en stuit zeer consistent waardoor optimale balcontrole mogelijk is. Er is geen verschil in het rollen van de bal op verschillende delen van het veld. Met de vezels zo kort en dicht bij elkaar ervaar je weinig wrijving. GreenFields TX is snel en zacht zonder dat het te zacht is.

Floris Evers

Floris Evers

Profspeler / AHBC en voormalig international

Het Greenfields TX veld is een heerlijk veld om op te spelen. De snelheid van het veld zorgt voor strakke passing, mooi combinatiespel en is ideaal voor de sleep push.

Maartje Paumen

Maartje Paumen

Profspeler / Nederlands Dames Hockeyteam

Topveld voor mijn corner, je kunt de bal goed meenemen en veel snelheid meegeven.

Kayla Whitelock

Kayla Whitelock

Aanvoerder / Dames Hockeyteam Nieuw-Zeeland

Het GreenFields TX veld is geweldig, het is vlak en snel. Het past perfect bij onze manier van spelen. Het is fantastisch om naar een groot stadion, als het Kyocera stadion, toe te gaan waar zo’n super veld ligt.

Max Caldas

Max Caldas

Bondscoach / Nederlands Dames Hockeyteam

Een perfecte mat waarop ons snelle combinatiespel goed uitgevoerd kan worden.

Eva de Goede

Eva de Goede

Profspeler / AHBC en Nationaal Dames Hockeyteam

Het nieuwe veld in het Wagener Stadion is een absoluut top veld! Lekker strak snel veld, goede bal bounce, bal rolt in alle richtingen mooi gelijk waardoor snel spel perfect mogelijk is.

Robert van der Horst

Robert van der Horst

Profspeler / Nederlands Heren Hockeyteam

Alle technieken die cruciaal zijn, kun je hierop goed uitoefenen’. ‘Volgens mij is dit het beste veld in de regio. De mat ligt strak.

Paul van Ass

Paul van Ass

Bondscoach / Nederlands Heren Hockeyteam

Het is een van de betere velden waarop je een groot toernooi kan spelen. Ik vind ‘m beter dan die van de Spelen.

Lauren Crandall

Lauren Crandall

Aanvoerder / Dames Hockeyteam Verenigde Staten

Ik was zeer onder de indruk van dit hockey kunstgrasveld. Het veld is egaal en het is perfect voor een hockey wedstrijd op hoog niveau. Snelheid is erg van belang in ons team dus een snel veld zorgt ervoor dat we optimaal kunnen presteren.

Jerome Truyens

Jerome Truyens

Aanvoerder / Heren Hockeyteam België

Dit is een geweldig veld. Lekker snel en een goede grip waardoor wij gemakkelijk van richting kunnen veranderen. Hierdoor is het veld technisch gezien ook beter voor de spelers.

Jullia Muller

Jullia Muller

Aanvoerder / Dames Hockeyteam Duitsland

Het is een snel veld waarop we geen moeite hebben om ons spel te spelen. We zijn zeer positief over het veld. Zeker op dit niveau is het van belang om een snel veld te hebben.

Jaap Stockmann

Jaap Stockmann

Keeper / Nederlands Heren Hockeyteam

Het kunstgras van GreenFields wat is aangelegd voelt heel goed. Het GreenFields TX systeem is zowel mij als mijn teamgenoten erg goed bevallen. Het is een heel snel veld. Andere kunstgrasvelden moeten eerst ingespeeld worden en dan ben je zo een jaar verder. Dit is niet zo bij het GreenFields TX veld. Vanaf het moment dat het GreenFields TX veld is aangelegd, is het goed bespeelbaar.