KUNSTGRAS SYSTEMEN VOOR RUGBY

Er is veel veranderd …. Maar niet in het spel van rugby! Met de ontwikkeling van kunstgras systemen afgelopen jaren is de kans voor het optimaliseren van een speelveld voor rugby nu binnen handbereik. Met het juiste type kunstgras kan er worden getraind en gespeeld onder alle weersomstandigheden.

De ontwikkeling van kunstgras systemen waarbij de speleigenschappen van natuurgras worden benaderd heeft geleid tot veel belangstelling vanuit de rugby sport. Deze oppervlakken, vaak omschreven als de derde generatie of geweven kunstgras, hebben een veel langere vezel dan de eerder gebruikte zand gevulde oppervlakken en worden doorgaans gedeeltelijk gevuld met rubber of rubber en zand.

De verbeterde kwaliteit van deze nieuwe kunstgras systemen is inmiddels ook erkend door World Rugby (voorheen IRB, International Rugby Board).

Om er zeker van te zijn dat de kunstgras velden de gewenste speeleigenschappen hebben en de spelers optimaal beschermd zijn worden er door de World Rugby richtlijnen opgesteld waaraan een kunstgras veld moet voldoen.

Vanwege het feit dat veel kunstgrasvelden worden echter gebruikt voor meer dan één sport en omdat dit kan leiden tot compromissen in de eigenschappen van het oppervlak heeft GreenFields unieke producten die voldoen aan de hoogste normen ontwikkeld.

We hebben al met succes kunstgras geïnstalleerd voor Rugby in combinatie met voetbal in diverse landen zoals Nieuw-Zeeland en Engeland.

GreenFields kunstgras

Ideale toepassing voor rugby

De technologische ontwikkeling op vele gebieden heeft ook invloed op kunstgras en met de nieuwste systemen van GreenFields worden prestaties gehaald die gelijk zijn of zelfs beter dan de resultaten op natuurgras.

World Rugby gecertificeerd voorkeursleverancier

 

IRB_PREFERRED-TURF-PRODUCER_mark_fcGreenFields heeft de prestigieuze Preferred Turf Producer-status verdiend van World Rugby (voorheen IRB) in erkenning van onze bewezen toewijding aan kwaliteit en onze wereldwijde track record in de productie, installatie en onderhoud van kunstgras voor rugby.

World Rugby heeft een baanbrekend initiatief gelanceerd om een standaard te ontwikkelen voor productie, uitvoering en onderhoud van kunstgras wereldwijd gelanceerd.

 

Met haar wereldwijde bereik en strenge kwaliteitsnormen is GreenFields de natuurlijke keuze als een van de belangrijkste Preferred Turf Producers. GreenFields heeft inmiddels voor vele rugby clubs over de gehele wereld kunstgras ontwikkeld en geïnstalleerd van de hoogste kwaliteit kunstgras. Dit heeft veel inzicht gegeven in de specifieke eisen van de sport.

Onze Preferred Producer status bij World Rugby geeft clubs vertrouwen dat het kunstgras systeem geïnstalleerd door GreenFields voldoet aan wereldwijde normen voor de sport. Het garandeert dat het oppervlak kan worden gebruikt voor wedstrijden, trainingen en maatschappelijke activiteiten. Erkenning door World Rugby als een Preferred Turf Producer bouwt voort op GreenFields bestaande status als Preferred Producer voor de FIFA en de FIH.

UW RUGBY KUNSTGRAS SYSTEEM

 Individuele componenten

De eigenschappen van de afzonderlijke componenten van een rugby kunstgras systeem zijn geen maatstaf voor de prestaties. De kwaliteit van een kunstgras systeem wordt bepaald door de know-how om de afzonderlijke elementen te combineren tot een totaal systeem. Dit impliceert een multi-disciplinaire aanpak en het voortdurend te verbeteren van alle elementen van een kunstgras systeem en betrokkenheid van leveranciers in het ontwerpen en ontwikkelen van producten. GreenFields heeft partnerschappen en allianties aangegaan om de impact en duurzaamheid van innovatieve technologieën te verhogen in de ontwikkeling van nieuwe rugby systemen.

Planning en design

GreenFields’ visie om de perfect speel omstandigheden te creëren over de hele wereld, heeft ons gedreven om onze organisatie aan te passen op alle verschillende niveaus. GreenFields CI & M afdeling is het kenniscentrum dat het ontwerp en de constructie van elk project voorbereid en controleert. Het ontwerp is gebaseerd op de evaluatie van de lokale gegevens van onze verkooppartners, engineers en de klant. Alle informatie wordt vertaald door onze CI & M afdeling in een eerste ontwerp. Elk definitief ontwerp wordt gemaakt met CAD / CAM-technologie om de precisie te garanderen voor de installatie en de omliggende elementen, het drainage systeem, de sub-base bouw en het kunstgras systeem.

 Sub-base constructie

De sub-base en grondwerk verschillen van continent tot continent, van land tot land en zelfs van regio tot regio. Het voordeel van een goed geplande sub-base is dat deze niet telkens moet worden aangepast als de grasmat zelf vervangen moet worden.Een goede stabiele base is zeer belangrijk voor de algehele kwaliteit van het veld en de levensduur. De constructie wordt uitgevoerd door een lokale GreenFields kantoor of met een lokaal bouwbedrijf onder toezicht  van GreenFields. Op regelmatige basis zal GreenFields aanwezig zijn tijdens de bouw om na te gaan of het werk wordt gedaan op basis van het ontwerp en of het proces binnen het geplande tijdschema verloopt.

 Installatie

De installatie van de kunstgras mat kan en zal alleen plaatsvinden nadat de kwaliteit van de onderbouw en uiteindelijk de schokabsorptie laag zijn goedgekeurd.

Werk begint bij het ​​afrollen van de rollen volgens de verlegplan. De rollen worden op hun plaats gelegd en de randen van de rollen worden gesneden. De installateurs beginnen met het leggen van de nadenband en het verlijmen van de naden.

Nadat alle banen aan elkaar zijn gelijmd, worden de lijnen uitgesneden en worden de lijnen, penaltystip en middenstip op hun plaats gelijmd. Nadat kunstgras systeem is gelegd wordt het uitvoerig getest.

Paul Currier Sr

Paul Currier Sr

Groundsman / Kassam Stadium

Met meer dan 25 jaar ervaring als groundsman kan ik zeggen dat het XtraGrass veld het beste veld is wat op dit moment verkrijgbaar is. Het veld ziet er na fantastisch uit en speelt geweldig. Door de vlakheid is hoog baltempo mogelijk, de spelers zijn ook zeer enthousiast. Voor wat betreft onderhoud is het ook ideaal, je kunt XtraGrass namelijk op dezelfde manier onderhouden als een normaal natuur gras veld.

Art Langeler

Art Langeler

Hoofd Jeugdopleiding / PSV NV

Dit geweldige product maakt het mogelijk om op zaterdag 4 wedstrijden te spelen, elke dag onder dezelfde omstandigheden kunnen trainen met veel teams, en de uitstraling van een geweldig professioneel veld, dit zijn de redenen geweest voor ons om te kiezen voor GreenFields kunstgras op de Herdgang! Voetbal gebaseerd op oude waarden maar met moderne en innovatieve middelen is het streven van ons psv, dit is een goede exponent van die gedachte!

Gerrit de Koe

Gerrit de Koe

Teammanager / Buitenaccommodaties Stadsdeel Oost van Gemeente Amsterdam

Als Gemeente Amsterdam waren we nieuwsgierig hoe een innovatie als een geweven veld stand zou houden bij een club waar op het kunstgras meer dan 1500 uur per jaar wordt gespeeld. Na een aantal jaren is het veld nog altijd in een uitstekende staat. De club, waar een aantal oud internationals wekelijks een balletje trappen, is zeer tevreden. De GreenFields MX is tezamen met het geweven concept een heel mooie innovatie. Het aanraden waard!

Wim Biesterveld

Wim Biesterveld

Algemeen directeur FC Volendam

Met het nieuwe GreenFields® MX veld weten we ons weer verzekerd van de best denkbare omstandigheden om te voetballen, het gehele jaar door. Dat is goed voor de ontwikkeling van spelers, individueel en in teamverband, en dus ook goed voor de ontwikkeling en uitstraling van de club.

Paul Currier Jr

Paul Currier Jr

Groundsman / Ricoh Arena

In vergelijking met het veld in Ricoh Arena de afgelopen jaren presteert het nieuwe XtraGrass veld fantastisch. Zeker als je bedenkt dat dit veld gebruikt wordt voor voetbal en rugby op het hoogste niveau. Hoe het veld er bij ligt na elke wedstrijd spreekt voor zich!

Alex Pastoor

Alex Pastoor

Hoofdtrainer / Sparta Rotterdam

Het veld in het Sparta Stadion is van de hoogste kwaliteit. Wij hebben een unieke combinatie van vulling waardoor de bespeelbaarheid optimaal is. Daarom snap ik wel dat spelers ons veld als beste kunstgrasveld verkozen hebben in de Jupiler League.

Darije Kalezic

Darije Kalezic

Hoofdtrainer / Roda JC

Op kunstgras train je en speel je altijd onder zelfde omstandigheden, het kunstgrasveld is altijd vlak en minder beïnvloedbaar door de weersomstandigheden. Dat is natuurlijk ideaal voor een trainer.

Ron Jans

Ron Jans

Hoofdtrainer / PEC Zwolle

De grasmat van GreenFields is ideaal voor de attractieve manier waarop PEC Zwolle voetbalt. Het veld biedt mogelijkheden voor snel combinatiespel en het is ideaal dat wij er ook altijd op kunnen trainen. Hierdoor kennen de spelers het veld van haver tot gort.