Onderhoud kunstgras systemen

Zelfs het  beste kunstgrasveld zal alleen piekprestaties kunnen leveren als het goed en regelmatig  wordt onderhouden met de juiste apparatuur. Als gevolg  daarvan wordt onderhoud door GreenFields als een belangrijk kenmerk van de totale kwaliteit van een kunstgrasveld gezien. Daarom heeft GreenFields een compleet onderhoudspakket ontwikkeld met het oog op opleiding, voorlichting, ondersteuning, tools en apparatuur voor het juiste gebruik en het onderhoud van een sport kunstgrasveld .

GreenFields streeft ernaar constant kunstgras systemen van topkwaliteit te leveren met een maximale levensduur. In de loop van de tijd zijn kunstmatige sportproducten aan slijtage onderhevig. Door middel van een zorgvuldig samengesteld onderhoudsprogramma kan de levensduur van onze producten echter worden verlengd, zodat u het maximale uit uw investering haalt.

Het onderhoud van kunstgras is veel eenvoudiger dan dat van een natuurlijk grasveld. Dit betekent echter niet dat er geen onderhoud nodig is! Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig onderhoud essentieel is om de duurzaamheid van uw veld te garanderen. In deze onderzoeken werden zowel goed onderhouden als slecht onderhouden velden bestudeerd, met schokkende resultaten.

Onderhouds programma

GreenFields heeft een uitgebreid onderhoudsprogramma ontwikkeld dat op contractbasis kan worden uitgevoerd door GreenFields of, na een uitgebreide training, door uw eigen onderhoudspersoneel. Dit onderhoudsprogramma biedt constant comfort en veiligheid op het veld voor uw spelers. Als u de eigenschappen van uw veld regelmatig test, hebt u essentiële gegevens tot uw beschikking en weet u zeker dat uw veld voldoet aan de richtlijnen van de sportinstanties of uw plaatselijke standaarden. Door snelle, proactieve reparaties en extra onderhoud kan blijvende schade aan het kunstgras tot een minimum worden beperkt. De afdeling CI&M van GreenFields biedt technische ondersteuning bij al uw onderhouds-, test- en reparatiebehoeften.

Naast de traditionele onderhoudsapparatuur, heeft GreenFields specifieke instrumenten ontwikkeld voor het meten van prestaties. De “GF Floortest FT5″ is ontwikkeld om de dikte van de infill te meten. Met de “GF 3-in-1 Performance Floortest” kunnen balrol, balstuit en oneffenheden worden gemeten. De resultaten van deze tests zijn direct verbonden met schokabsorptie en draaiweerstand. Deze aspecten zijn belangrijke indicatoren voor de prestaties van een kunstgras systeem.

 Wij adviseren u graag

Alle kunstgrasvelden hebben een levensduur die in grote mate wordt bepaald door hoe intensief het veld wordt gebruikt. Een door GreenFields geadviseerd onderhoudsprogramma kan de levensduur van uw kunstgras aanzienlijk verlengen.  Daarvoor geven onze specialisten training op locatie voor het dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en incidentele onderhoud. Indien gewenst verzorgt GreenFields regelmatig en professioneel het onderhoud van uw sportveld op contractbasis. Ook hebben we een web-based toepassing die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kan ondersteunen bij het onderhoud.