Overweegt U Om Uw Grasmat Te Vervangen?

Voordat u een besluit neemt omtrent de vervanging van uw grasveld, dient u de volgende vragen eerst zorgvuldig te overwegen:

  • Wilt u de gebruiksduur van uw sportveld te maximaliseren?
  • Wenst u hetzelfde veld gebruiken voor méér dan één sport?
  • Wilt u lagere onderhoudskosten?
  • Wilt u dat het veld voldoet aan internationale kwaliteitsstandaarden?
  • Heeft u behoefte aan een multifunctioneel sportveld?

Indien het antwoord op één van deze vragen ja is, dan zou u serieus moeten overwegen om een kunstgras systeem van GreenFields aan te schaffen.

Onze kunstgras systemen zijn formeel goedgekeurd door erkende internationale sport organen zoals de FIFA, de World Rugby en de FIH. Ook hebben bestuursorganen specifieke GreenFields kunstgras systemen goedgekeurd om deze voor multifunctionele sport doeleinden te gebruiken. Voor gemeentes en sportclubs waarbij meerdere (bal)sporten worden beoefend is dit een aanzienlijke stap voorwaarts in het verkrijgen van de best mogelijke kwaliteit speeloppervlak voor alle gebruikers, dus niet alleen voor één enkele sport.

Meer speeluren met kunstgras

Momenteel kunnen natuurgrasvelden niet meer dan 6 tot 7 uur per week worden gebruikt, bij intensiever gebruik gaat de kwaliteit van het speeloppervlak onherroepelijk achteruit. Met kunstgras is het mogelijk om minimaal 40 tot 50 uur per week te sporten onder gelijke omstandigheden. De onderhoudskosten van een kunstgrasveld bedragen slechts 25% van die van een traditionele grasmat. Case studies van besparingen die andere clubs hebben gerealiseerd  zijn op aanvraag verkrijgbaar.

In regio’s  waar sprake is van veel neerslag, kan het handhaven van een goede grasmat voor sporten zoals rugby en voetbal een nachtmerrie zijn. Één wedstrijd kan al ernstige schade aan een grasveldje toebrengen. Ook in landen waar sprake is van weinig neerslag, kunnen de kosten en de impact op het  milieu van constant watergebruik om een grasmat mooi en in speelbare staat te houden zeer aanzienlijk zijn. Sommige voetbalclubs gebruiken méér dan 50.000 liter water per dag om hun grasvelden in een goede conditie te houden. Met kunstgras is de vereiste hoeveelheid water minimaal, wat kosten bespaart en beter is voor het milieu.

Heeft u al een kunstgrasveld?

Mocht uw kunstgrasveld aan vervanging toe zijn, dan dient u zich bewust te zijn van het feit dat de kunstgras technologie aanzienlijk verder is ontwikkeld, wat resulteert in belangrijke verbeteringen van de flexibiliteit, de samenhang en de algemene speelervaring. Voordat u een beslissing neemt over een vervangend veld, raden wij aan te overwegen wat u precies moet verwachten van uw nieuwe veld – kunstgras dat een uitstekend en consistent speelvlak levert en dat is vervaardigd volgens een erkende norm. GreenFields is een FIFA Preferred Producer van kunstgras voor voetbal, ons Rugby Turf is goedgekeurd door de World Rugby en ons Hockey Turf is goedgekeurd door de FIH. Dit betekent dat u GreenFields Turf kunt installeren in de veilige wetenschap dat het is ontworpen en goedgekeurd volgens een wereldwijde standaard. Als u multifunctionele sportvelden nodig heeft dan hebben we ook erkende kunstgras systemen die kunnen worden gebruikt voor zowel voetbal en rugby of voetbal en hockey, om ervoor te zorgen dat u de maximale benutting van uw velden kunt bewerkstelligen.

 

Wilt u echt gras – Maar dan Beter?

Sommige clubs hebben nog steeds de voorkeur voor een traditioneel grasveld. Voor deze clubs heeft GreenFields een perfecte oplossing die bekend staat als XtraGrass. Dit is een met kunstgrasvezels versterkt natuurgras systeem die een veel hogere veerkracht biedt en toch de look en feel van natuurgras behoudt. Het vereist hetzelfde niveau van onderhoud als bij een natuurlijke grasmat, maar door het versterken van deze natuurlijke grasmat wordt de mate van gebruik dat het gras kan weerstaan aanzienlijk vergroot. Het is zéér eenvoudig te installeren en vereist geen gespecialiseerde machines, wat betekent dat XtraGrass kan worden geïnstalleerd op een tijdstip dat het beste aansluit op uw behoeften.

GreenFields – Maatwerk

Ongeacht uw keuze, de specialisten van GreenFields werken samen met u om uw wensen te begrijpen en u te voorzien van de optimale oplossing op maat. Wij bieden een ‘turn-key service’, van het helpen kiezen van juiste soort kunstgras,  tot het vervullen van uw behoeften door middel van projectmanagement, installatie en onderhoud.

Meer informatie nodig? – Neem dan contact met ons op

Om meer te weten te komen over onze unieke Sportveld Vervangingsservice, neem dan contact met ons op zodat onze gekwalificeerde medewerkers contact met u kunnen opnemen voor meer informatie.