FC Emmen test het nieuwe veld

clips / Nieuws / Voetbal

‘Het is gewoon een superveld’

FC Emmen TV was maandag aanwezig bij de eerste training van FC Emmen, waar de afgelopen weken een kunstgras systeem van GreenFields werd aangelegd. De lokale zender kwam even polsen hoe het veld de club, spelers en trainer beviel en tekende alleen maar positieve reacties op. “Het balletje loopt lekker snel. Dat is goed voor het positiespel”, vertelt speler Said Bakkati.

Elson Madeira deelt de mening van zijn collega bij de club die in Jupiler League uitkomt: “Dit veld is 2 tot 3 beter dan systemen waar ik vorig jaar op heb gespeeld. Die waren hard en stijfjes, waardoor de bal alle kanten op ging. Omdat deze mat nog nieuw is, heb je dat ook nog wel een beetje, maar al lang niet meer zo erg als op die andere systemen.”

‘Het beste kunstgras systeem’

FC Emmen is in het nieuwe seizoen een van de vele clubs in de Jupiler League op kunstgras. Sterker nog: de club, die het afgelopen seizoen in de middenmoot eindigde, hoeft waarschijnlijk maar 6 wedstrijden op natuurgras te spelen. Dat de club niet de eerste is op kunstgras heeft zijn voordelen, weet voorzitter Wim Beekman. De club heeft kunnen leren van ervaringen van anderen. “Wij hebben nu het beste systeem kunnen kiezen dat beschikbaar is.”

‘Het is gewoon een superveld’

Ook trainer Joop Gall is verheugd met de keuze voor het GreenFields systeem: “Het moet natuurlijk nog worden ingespeeld. De infill moet nog inzakken. Maar je ziet dat de demping al prima is. Het is de crème de la crème op het gebied van kunstgras. Het is gewoon een superveld.”