Giles Bonnet – Coach van het Zuid-Afrikaanse team

On GreenFields TX World Cup Hockey Field

“Een groot compliment aan de KNHB en GreenFields”greenfields

GreenFields was verantwoordelijk voor de realisering van het veld voor de WK Hockey 2014. De Zuid-Afrikaanse coach feliciteert GreenFields met de aanleg van een prachtig, snel kunstgrasveld in een kort tijdsbestek, vlak voor de WK Hockey 2014:

“Alles gaat geweldig. Het is fantastisch om hier in het stadion te zijn. Over 9 dagen begint de WK, dus het is onze eerste ervaring met het spelen op dit veld in dit stadion. Het veld is fantastisch en speelt heel lekker.”

Wij hebben in april met onze club op dezelfde ondergrond gespeeld. We waren er niet helemaal gerust op om hier te trainen, omdat het veld er nog maar kort ligt; ons eigen veld ligt er al anderhalf jaar. Maar het is mooi vlak. De bal loopt heel soepel. Normaal is de ondergrond hobbelig als het veld zo kort voor een toernooi is aangelegd, maar dit is een uitzondering. Een groot compliment dus aan het adres van de KNHB en degenen die het veld hebben gerealiseerd (GreenFields). Ik denk dat het toernooi veel baat gaat hebben van het soort hockeyveld dat er nu ligt.

“Ik vind GreenFields een geweldig hockeyveld…”

Een synthetische ondergrond spreekt voor zich. Het is volgens mij noodzakelijk voor de snelheid van het spel en de huidige hockeytechnieken, dus je hebt specifiek kunstgras nodig. Ik vind het veld van GreenFields fantastisch. Veel kenmerken van dit veld zullen bijdragen tot een toernooi van hoog niveau. Bijvoorbeeld dat een hoge bal na het neerkomen gelijk stil ligt, zodat je de bal meteen kunt spelen. En de push bij een corner gaat heel snel. Het mooie is dat het veld de bal ook kan vertragen, dus als hij omhoog geslagen is en neerkomt, wordt hij afgeremd. Maar als je de bal over de grond speelt, gaat hij heel hard, zodat het bijvoorbeeld voor de uitlopers heel lastig wordt om een strafcorner te blokkeren.

“Veel van onze spelers hier hebben al ervaring opgedaan tijdens de vorige WK. Wij hadden ons toen niet goed voorbereid, dus voor dit evenement hebben wij wel voor een goede voorbereiding gezorgd. Wij willen proberen om bij de middelste vier te eindigen. Dat zou voor ons een enorme prestatie zijn. “

Installatie hockeyveld

GreenFields is een expert op het gebied van de realisering van hockeyvelden. Uw club, school, trainingscentrum of vrijetijdscentrum kan nu op dezelfde ondergrond spelen als die van de WK Hockey 2014. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe uw team zijn voordeel kan doen met een hockeyveld van GreenFields TX.

hockeyveld kunstgras
GreenFields produceert en installeert kunstgras voor hockey. Zowel voor professionele teams, als ook voor regionale clubs en hockey opleidingscentra en scholen. Wij bieden een totaal oplossing en kunnen u van dienst zijn met advies, aanleg en onderhoud. Neem contact op met GreenFields als u meer informatie wilt over de mogelijkheden.

 

Vraag een brochure aan